Birgitas blogg: Mogen statist söker spännande uppdrag

5.6.2020

Jag erkänner: jag är en tant

Insikten slår oväntat till när jag scrollar runt på en statistförmedling. Att vara statist är ett kul sätt att få en inblick i nya sammanhang – och i bästa fall tjäna lite extra pengar. Nackdelen är att de enda uppdrag som vänder sig till 60-plussare är tantuppdrag.

Det är bara att gilla läget, så jag sväljer stoltheten och anmäler intresse för två av dem. Och får napp! 

Inom några timmar hör en Rebecka av sig och tycker att jag ”verkar intressant”. För att gå vidare vill hon ha en nytagen porträttbild och ett filmklipp på temat ”dam som matar fåglar med brödsmulor”. 

Filmen ska tas utomhus så att man ser hela kroppen men det behöver inte synas några fåglar. Jag får också veta att jag outfit-mässigt ska tänka på att regissören letar efter en ”klassiskt tantig look”. 

Betalning mot faktura.

En snabb koll i spegeln säger att jag är perfekt för rollen. No filter. No smink. No styling.

Tio minuter senare sitter jag på en parkbänk med en näve grus, medan grannarna passerar och sambon filmar med mobilen. 

Sätter klippet i första tagningen (!) och skickar in. Hur svårt kan det va?

Efter några dagar får jag ett mejl från Rebecka där hon dessvärre måste meddela att jag “inte gick vidare den här gången för att rollen ändrades på grund av corona”.

Kanske stämde det inte med företagets image att lura ut tanter på så riskfyllda uppdrag. Kanske var det ett trevligt sätt att säga att jag inte är tillräckligt klassiskt tantig.

Det är bara att logga in och söka vidare.

/ BirgitaVem är Birgita Klepke?

Birgita Klepke är journalisten som blev komiker samma år som hon fyllde 60. Sedan dess uppträder hon regelbundet och har bland annat gjort standup-föreställningarna Från klamydia till inkontinens och Hur svårt kan det va?.

Klicka här för att läsa fler blogginlägg från komikern Birgita Klepke.

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play