Persisk matlagningskurs med Maryam Madaresi 19/10 kl 18-21.45 - Still Active

Persisk matlagningskurs med Maryam Madaresi 19/10 kl 18-21.45

Från: 1,195kr Alla avgifter & skatter inkl.

Värd av Medborgarskolan Stockholm

3 tim 45 min
Ungefärlig aktivitetslängd

Alla
Aktivitetsnivå

Från: 1,195kr Alla avgifter & skatter inkl.

Vilken är den vackraste maträtten? Svaret på den frågan kan mycket väl komma från det persiska (iranska) köket som inte bara smakar och doftar fantastiskt av kryddor som saffran, gurkmeja och kanel men också är visuellt inspirerande och färgsprakande.
Det persiska köket har gamla anor. Typiska persiska huvudrätter är kombinationer av ris med kött, som lamm, kyckling eller fisk och grönsaker, olika örter och nötter. Färska gröna örter används ofta tillsammans med frukter som plommon, granatäpple, kvitten, aprikos och russin. Allt doftar av karakteristiska persiska aromer som saffran, torkad lime, kanel, och örter som används i många rätter.

Sagt om maten; ”Persiskt kök är ett fyrverkeri av smaker från kryddörter och frukt med doft av gurkmeja och saffran. Ris kokat på persiskt vis ger ett oändligt antal rätter, begränsningen är den egna fantasin.”

Innehåll
Under en inspirationskväll lagar vi tillsammans några traditionella persiska rätter. Vi kommer att bekanta oss med kryddningar och gå igenom en av de viktigaste råvarorna i den persiska matlagningen; riset, som har ett speciellt tillagningssätt. Vi kommer även gå igenom dekorationer av maträtterna på persiskt vis, det är en stor del av det persiska köket. Vi kommer också att gå igenom de typiska kryddor och råvaror som används under matlagningskursen.

Upplägg
Kursdeltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Datum: 19 oktober kl 18.00 – 21.45

Var: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, Stockholm

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Maryam Madaresi kommer från Iran och flyttade till Sverige som 18-åring. Hon har ett starkt intresse för matlagning och har stor kunskap om det persiska köket. Hon tycker om att experimentera med nya smaker och blandar gärna dofter, smaker och färger i de persiska rätterna med andra matkulturer. Få en försmak av kursen! Maryam finns på Instagram, @maryresi, där vi kan bli inspirerade av de fantastiska rätter hon lagar.

Kursmaterial
Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Instruktioner för att boka:
1. Datumet i kalendern kommer visas som grönt om aktiviteten är tillgänglig den dagen. OBS: Här kommer bara startdatumet att visas grönt!
2. Klicka på den dag då din kurs du vill gå börjar (det gröna datumet!), och klicka sedan på tiden som dyker upp nedanför kalendern.  Nu kan du se priset på aktiviteten, alla avgifter och skatt är inkluderat.

3. Klicka på “Boka Nu” som kommer att ta dig till din varukorg. Nu kan du antingen “Fortsätta till Kassan” eller klicka på knappen “Fortsätt Handla”. När du har bokat din kurs så kommer du att få en bokningsbekräftelse via din mail från Still Active – kolla gärna om den har hamnat i skräpposten! Vi kommer att återkomma med mer information om kursen och kommer att bekräfta din anmälan före kursstart! Lycka till på kursen!

 

Medborgarskolans avbokningsregler:

Du har enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) rätt att ångra dig och avboka din anmälan genom att meddela oss senast 14 dagar efter det att vi har bekräftat att du har en plats reserverad. Om kursen har startat och du deltagit vid en sammankomst har du accepterat att avstå från ångerrätten. Ångerrätten gäller inte för kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande. Anmälan är i dessa fall bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Erbjuds av: Medborgarskolan Stockholm

Mer information

Duration

3 tim 45 min

Physical Fitness

Alla

Du gillar kanske också…

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.