Entrébiljett till Spritmuseum på Djurgården! Öppet varje dag!

Från: 90kr Alla avgifter & skatter inkl.
Alla
Aktivitetsnivå
2 timmar
Aktivitetslängd

Boka din entrébiljett till Stockholm Spritmuseum! 

Spritmuseum på Djurgården är beläget vid gästhamnen mellan Vasamuseet och Gröna Lund.

Utställningar:

  • Framtidens mat och dryck

En utställning om visioner, hälsotrender och klimatmat. Kliv in i en värld av framtidsspaning. Vad blir det för mat i framtiden? Kommer köttbullen finnas kvar på tallriken eller blir svinnsallad, lab-mjölk och insektsburgare en del av vardagsmaten?

Spritmuseum visar nu “Framtidens Mat & Dryck”, en utställning för alla som är nyfikna på vad vi kommer att äta härnäst, hur man gör för att bli en framtidsätare och varför maten är viktig för klimatet. Utställningen tar ett grepp om samtidens hälsotrend, men gör också en tillbakablick på 50-talets sciencefictionbetonade matvisioner, tillsammans med en spaning på framtidens livsmedel och vår värld om trettio år.

Vi tipsar även om deras fantastiska resturang, i samband med denna utställning har de nämligen skapat en Framtidsmeny med några passande maträtter och drycker.

  • Spritlandet Sverige

Spritmuseums stora utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol. Utställningen är utformad som en vandring genom våra årstider, gestaltad genom scenerier, dofter, smaker och musik. De sätter fingret på företeelser som vi alla känner till vare sig vi dricker eller inte: snapsvisor, hur man bygger identitet med hjälp av alkohol, normer, attityder och värderingar. Men också hur man tillverkar alkohol, inklusive regler och restriktioner.

Med ”Spritlandet Sverige” vill Spritmuseum att alla sinnen och minnen skall aktiveras. Målet är att beröra på flera plan och att inspirera till reflektion över varför spriten är en svensk kultursymbol samt vårt kluvna förhållande till alkohol och alkoholen i våra liv.

 

Öppettider:

  • Måndag till onsdag 10–17
  • Torsdag till lördag 10–19
  • Söndag 12–17

Avvikande öppettider:
– 6/2: 10-16
– 8/2: 10-17
– 9/3: 10-18
– 13/4: 10-18

 

Tips:

Handikapparkering finns utanför museets entré och hiss finns till våningsplan 1. Mellan utställningarna finns ramper. Hörselslinga finns i provnings-/konferensrummet och vid guidade visningar erbjuds. Museets restaurang, rankad som en av världens främsta museirestauranger, erbjuder lunch måndag till söndag samt barmeny.

OBS – bara entré ingår i biljett.

Adress

Djurgårdsvägen 38
Visa karta

Värd: Spritmuseum
Mer om denna aktivitetsvärd
    Spritmuseum är samtidigt en institution dit besökare kommer som söker modern eller nedärvd kunskap kring framställningen och smaken av alkoholhaltiga drycker. Restaurangen tillhör som sig bör det absoluta toppskiktet i Stockholm. Baren är också mån om att överraska.
Läs mer
Instruktioner för att boka
  1. Välj först hur många biljetter du vill ha ovanför kalendern.
  2. Välj rätt datum i kalendern – det kommer visas som grönt om aktiviteten är tillgänglig den dagen. OBS: aktiviteten kanske pågår nästa månad!
  3. När du har klickat på det gröna datumet, kan du se priset på aktiviteten, alla avgifter och skatt är inkluderat.
  4. Klicka på “Boka Nu” som kommer att ta dig till din varukorg. Nu kan du antingen “Fortsätta till Kassan” eller klicka på knappen “Fortsätt Handla”. Lycka till på din aktivitet!

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.

Boka nu!

För att boka, välj ett datum från kalendern nedan. För att ändra månad, klicka på pilarna längst upp i kalendern. Vissa aktiviteter kräver att du väljer en tid som kommer att komma upp som val under kalendern. För att boka, klicka på knappen "Boka Nu"

Säker betalning och bokningsprocess

Boka nu - snart är det för sent att boka!