Stadsvandring: Sup & Samlevnad på Södermalm

Från: 170kr Alla avgifter & skatter inkl.
1.5 timmar
Aktivitetslängd

Följ med oss till en tid då avrättningar på öppna gator och torg var standard, brännvinet flödade och levnadsvillkoren var betydligt sämre än idag – upplev Sup & Samlevnad!

Det är på Södermalm och Mariaberget som konstnärer och författare bott och levt på i flera sekel. Vad är det som lockat dem till de höga höjderna på Söder? I böcker, visor och sånger vittnar de om kalla gamla träkåkar, gator fyllda av öltiggare såväl som råttutrotare. Ändå drogs så många till de prunkande trädgårdarna och sköna utsikterna.

Under vår stadsvandring Sup & Samlevnad tar vi med dig till 1800-talets Södermalm, ett Södermalm långt från den gentrifierade stadsdel den är idag. Här bor karaktärer av alla dess slag; mystiska Kalle Vänster, Anna Sofia Forssberg med sitt tragiska livsöde och författare som Ivar-Lo Johansson och professorn Oscar Montelius.

Vi promenerar från Södermalmstorg till höjderna vid Skinnarviksberget och tar dig genom sekler av supande, brottslighet och levnadsöden. Lär känna personerna som namngett gator och parker, ett hårdare Sverige och yrken som sedan länge blivit förlegade.

Kommande datum (alla startar kl 14.00):
Lördag 13 april, 27 april
Lördag 11 maj, 25 maj
Lördag 8 juni
Lördag 6 juli, 20 juli
Lördag 17 augusti, 31 augusti
Lördag 14 september, 28 september
Lördag 12 oktober, 26 oktober
Lördag 9 november, 23 november
Pris: 
Vuxen: 200 kr
Senior/Student: 170 kr
Barn 6-18: 100 kr
Adress

Slussen, Stockholm, Sweden
Visa karta

Avbokningsregler

Denna bokning kan avbokas gratis fram till 72 före startdatumet.

Värd: OURWAY Tours AB
Mer om denna aktivitetsvärd
OURWAY Tours: Med stadsvandringar på olika teman vill vi dela med oss av vår kärlek till Stockholm. Oavsett om du vill skratta, bli underhållen eller lära dig något nytt om din egen stad kan du räkna med riktigt bra historier,…
Läs mer
Instruktioner för att boka
  1. Välj först hur många biljetter du vill ha ovanför kalendern.
  2. Välj rätt datum i kalendern – det kommer visas som grönt om aktiviteten är tillgänglig den dagen. OBS: aktiviteten kanske pågår nästa månad!
  3. När du har klickat på det gröna datumet, kan du se priset på aktiviteten, alla avgifter och skatt är inkluderat.
  4. Klicka på “Boka Nu” som kommer att ta dig till din varukorg. Nu kan du antingen “Fortsätta till Kassan” eller klicka på knappen “Fortsätt Handla”. Lycka till på din aktivitet!

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.

Boka nu!

För att boka, välj ett datum från kalendern nedan. För att ändra månad, klicka på pilarna längst upp i kalendern. Vissa aktiviteter kräver att du väljer en tid som kommer att komma upp som val under kalendern. För att boka, klicka på knappen "Boka Nu"

Säker betalning och bokningsprocess

Boka nu - snart är det för sent att boka!