Sup & Samlevnad - en stadsvandring om 1800-talets Södermalm - OURWAY Tours - Still Active

Sup & Samlevnad – en stadsvandring om 1800-talets Södermalm – OURWAY Tours

Värd av OURWAY Tours AB

1.5 timmar
Ungefärlig aktivitetslängd


Adress

Södermalmstorg, Stockholm, Sweden

Visa karta

Avbokningsregler

Denna bokning kan avbokas gratis fram till 72 timmar före startdatumet.


Följ med oss till en tid då avrättningar på öppna gator och torg var standard, brännvinet flödade och levnadsvillkoren var betydligt sämre än idag – upplev Sup & Samlevnad, 17.

Det är på Södermalm och Mariaberget som konstnärer och författare bott och levt på i flera sekel. Vad är det som lockat dem till de höga höjderna på Söder? I böcker, visor och sånger vittnar de om kalla gamla träkåkar, gator fyllda av öltiggare såväl som råttutrotare. Ändå drogs så många till de prunkande trädgårdarna och sköna utsikterna.

Under vår stadsvandring Sup & Samlevnad tar vi med dig till 1800-talets Södermalm, ett Södermalm långt från den gentrifierade stadsdel den är idag. Här bor karaktärer av alla dess slag; mystiska Kalle Vänster, Anna Sofia Forssberg med sitt tragiska livsöde och författare som Ivar-Lo Johansson och professorn Oscar Montelius.

Vi promenerar från Södermalmstorg till höjderna vid Skinnarviksberget och tar dig genom sekler av supande, brottslighet och levnadsöden. Lär känna personerna som namngett gator och parker, ett hårdare Sverige och yrken som sedan länge blivit förlegade.

 

Mötesplats: Södermalmstorg, framför tunelbanan, Södermalm.

Instruktioner för att boka:
1. Välj antal personer (vuxen, senior, barn). Datumet i kalendern kommer visas som grönt om aktiviteten är tillgänglig den dagen. OBS: aktiviteten kanske pågår nästa månad!
2. Klicka en av de gröna datumet som du vill gå på. OBS: du måste klicka på dagen. Nu kan du se priset på aktiviteten, alla avgifter och skatt är inkluderat.
3. Klicka på “Boka Nu” som kommer att ta dig till din varukorg. Nu kan du antingen “Fortsätta till Kassan” eller klicka på knappen “Fortsätt Handla”. Lycka till på din aktivitet!

Erbjuds av: OURWAY Tours AB

Mer information

Duration

1.5 timmar

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.