Vikingaliv, ett riktigt äventyr - Entrébiljett med seniorpris - Still Active

Vikingaliv, ett riktigt äventyr – Entrébiljett med seniorpris

Värd av Vikingaliv Drift AB


Adress

Vikingaliv, Djurgårdsvägen 48, Stockholm, Sweden

Visa karta

Välkommen till Vikingaliv på Djurgården – en utställning som levandegör livet på vikingatiden!

Här får du lära dig om det vardagliga livet –  hur man bodde och vad man åt – och om handel, resor och plundring. Du kan titta på arkeologiska fynd inlånade från Historiska museets digra samling och du får dessutom möta en man som levde i Sigtuna på vikingatiden!

Utöver själva utställningen, utformad av ett mycket erfaret och kreativt team som tillsammans skissat fram konceptet i samråd med historiker som Dick Harrison, kan du även ta en tur i Vikingaturen Ragnfrids Saga: en 11 minuter lång färd i en tunnel byggd under muséet, där du som besökare får följa med på en historiskt förankrad berättelse om livet på vikingatiden anno 963. Färden börjar på Frösala Gård, hemma hos Ragnfrid och hennes man Harald. Därefter får du följa med på en resa och bevittna plundringen i väst och trälhandeln i öst. Med ljud, ljus och stämningsfulla miljöer färdas du genom sagan som berättas av Ragnfrid själv.

Tips

En gång i timmen hålls guidade visningar som ingår i entréavgiften, aktuellt schema finns här. Missa inte heller ett besök på restaurangen Glöd som ligger i anslutning till muséet. Museibutiken är också värd ett långt besök, där kan du hitta riktiga hantverk, och ett noga utvalt sortiment med såväl egendesignade souvenirer som helt unika föremål.

Öppettider

13 augusti – 31 december: 10:00 – 17:00 alla dagar

Pris

Seniorpris 130:-

 

Hitta till Vikingaliv

Spårvagn nr 7 – Ta spårvagnen från Kungsträdgården och hoppa av vid Liljevalchs/Gröna Lund. Gå ned mot vattnet, och sväng till höger där Vikingalivs entré ligger.

Buss 67 – Hoppa av vid Liljevalchs/Gröna Lund. Gå ned mot vattnet, och sväng till höger där Vikingalivs entré ligger.

Tunnelbana – åk till Karlaplan, härifrån kan du ta buss 67 eller promenera. Promenaden tar ungefär 20 minuter.

Djurgårdsfärjan – hoppa av vid Allmänna Gränd, därefter tar du vänster och promenerar längs med kajen

Tillgänglighet

På Vikingaliv finns hiss mellan alla våningsplan. För att kunna åka Vikingafärden Ragnfrids saga behöver man förflytta sig från rullstolen till sittplatsen i vagnen. En av vagnarna har en nedfällbar sida för att underlätta förflyttningen. I vagnen behöver man sitta med böjda ben.

Instruktioner för att boka:
1. Välj först hur många biljetter du vill ha ovanför kalendern.
2. Välj rätt datum i kalendern – det kommer visas som grönt om aktiviteten är tillgänglig den dagen. OBS: aktiviteten kanske pågår nästa månad!
3. När du har klickat på det gröna datumet, kan du se priset på aktiviteten, alla avgifter och skatt är inkluderat.
4. Klicka på “Boka Nu” som kommer att ta dig till din varukorg. Nu kan du antingen “Fortsätta till Kassan” eller klicka på knappen “Fortsätt Handla”. Lycka till på din aktivitet!

Erbjuds av: Vikingaliv Drift AB

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.