Daglig motivation – Att åldras med stil!

5.3.2019

Att åldras med stil är en konst i sig. Här på Still Active tycker vi framförallt att det handlar om att våga vara sig själv och njuta av allt som livet har att ge! Självklart är det svårt ibland och då kan man behöva lite skjuts i rätt riktning, lite inspiration och motivation!

Därför är vi otroligt glada och stolta när vi presenterar en ny bloggare till Still Active! Vi välkomnar Maria, som varje dag jobbar med att inspirera andra. Både via internet och direktkontakt, yngre men även äldre – dessutom inom flera olika ämnen! Följ henne gärna på Instagram där hon lägger upp inspiration varje dag. Där heter hon @AgingInStyle, klicka här för att se hennes bilder!

Maria ger daglig motivation och inspiration till andra via sin Instagram, @AgingInStyle!

Här kommer Marias första inlägg:

Hej,

Så roligt det ska bli att få vara med som en liten kugge i Still Actives trevliga utbud till seniorer runtom i landet!

Själv är jag en 62 år ung senior som fortfarande jobbar –  på gott och ont! Det goda är att jag älskar mitt arbete. Det dåliga är att jag har ett litet barnbarn som växer alldeles för fort eftersom hans mormor inte hinner träffa honom så ofta som hon skulle vilja.

Jag tycker mycket om att inspirera andra. Det spelar egentligen ingen roll vad det gäller – huvudsaken är att personerna jag pratar med känner sig inspirerade. Det är helt enkelt en drivkraft hos mig. 

På jobbet handlar det om att entusiasmera ungdomar att klara av en lång och kämpig utbildning genom att hjälpa dem att hitta vem dom egentligen vill bli som vuxna ute i arbetslivet. Ja kort sagt: att hitta sin motivation och sina personliga mål! 

Och på fritiden handlar det om att ge kvinnor – framför allt i medelåldern och uppåt – inspiration att klä sig för att framhäva sin personlighet, att våga prova andra stilar, att våga sticka ut.

Jag är utbildad studie- och yrkesvägledare och är även diplomerad coach. Det är på LTH, Lunds tekniska högskola, som jag dagligen jobbar med studie- och karriärvägledning för unga som är osäkra på vad dom klarar av, vart dom vill ta vägen och hur dom ska ta sig an studierna.

Motivation är det centrala. Motivation och mening. 

Det är verkligen stimulerande att få vara med om en ung människas växande. Att få uppleva den ungas framgångar efter en motig tid. Att till och med få ett brev efter genomgången utbildning med ett tack för hjälpen.

Likadant är det att läsa kommentarer på mitt Instagramkonto @aginginstyle om hur inspirerad en kvinna blivit av att ha sett en viss klädsel som jag fotograferat och visat. 

Maria ger daglig motivation och inspiration till andra via sin Instagram, @AgingInStyle!

Framöver kommer jag att dela med mig av sådana vägledningstips som är tidlösa, som vem som helst när som helst kan ha glädje av. Och så kommer jag att prata kläder och stiltips. Ni är jättevälkomna att kommentera och ställa frågor!

Lev väl och umgås!

/Maria 

Ett svar till “Daglig motivation – Att åldras med stil!”

Lämna en kommentar