Flexibilitet och bättre hållning?

29.10.2018

Yoga inspirerande rörelser för en välmående kropp!

Öka din flexibilitet och förbättra din hållning med dessa yoga inspirerade rörelser! Bra kroppshållning är nyckeln till en stark och frisk kropp, något jag är noga med att uppmärksamma. Därför rekommenderar jag att tänka lite extra på hållningen under kommande vecka. Öka din medvetenhet när du sitter, står och går. Försök att hålla bröstet högt samtidigt som axlarna rullas tillbaka.

Nedan visar jag några övningar som hjälper dig att återfå en stark, flexibel och hälsosam kropp. Allt du behöver är en yogamatta.

Försök att vara medveten om din kroppshållning och andning under varje övning!

1. Mjuk ryggrad

Sätt dig på mattan i en lotusposition. Om det känns obekvämt så testa att flytta benen lägre ifrån varandra. Sitt med rak rygg och placera din högra hand på ditt vänstra knä, placera din andra hand bakom dig nära kroppen. För långsamt huvudet bakom dig och försök att titta över axeln. Håll positionen i 15 sekunder och vänd dig till andra sidan. Upprepa en gång till på varje sida. Tänk på att hålla dina axlar avslappnad och bröstet högt.

 

2. Solhälsning

Stå på mattan med fötterna ihop och bröstet upplyft. Ta ett djupt andetag och för armarna över huvudet, andas ut och släpp armarna samtidigt som du faller framåt med rak rygg och sätter handflatorna i golvet. Titta framåt. 

Gör ett utfall bakåt med en fot i taget för att komma ner i en planka. Sätt ner knäna i marken och böj långsamt armarna så att både bröstet och höfterna kommer ner mot marken. Lyft upp bröstet i en kobra. Sträck armarna igen och lyft överkroppen. Pressa dig upp i en stående hund och försök att hålla ryggen lång och rak. Gå med små steg fram till en stående framåtböjning. Lyft sedan upp överkroppen med raka armar. Förlänga din kropp och sträck ut armarna rakt upp. Nu har du gjort en solhälsning, upprepa 4-6 gånger och variera benet du börjar med.

 

3. Trädet

Stå med fötterna ihop och kroppen lång. Lyft långsamt en fot och placera den med fotsulan mot ditt andra ben. Försök om möjligt att vinkla ditt knä ut till sidan för att öppna upp i höften. För båda händerna över huvudet och lås dem. Håll posen i 20 sekunder. Byt sida. Upprepa en gång till på varje sida och försök att lyfta foten lite högre upp för varje gång. 

 

4. Krigare

Stå med fötterna lite ifrån varandra. Ta ett ordentligt steg framåt med din högra fot och vrid ut dina västra tår lite. Böj högerbenet och håll ditt knä i linje med din häl. Ta upp armarna och luta dig lite tillbaka. Håll i 20-30 sek. Byt sida och upprepa en gång till.

5. Stående framåtböjning

Stå med fötterna tätt ihop. Vik långsamt överkroppen fram och ner mot din underkropp. Försök att hålla dina ben så raka som möjligt och för sakta ditt huvud in mot dina ben. Krama om dina ben för att dra dig närmare kroppen. Stanna kvar i posen medan du tar 3 djupa andetag  innan du långsamt kommer upp igen. Upprepa 3 gånger

6. Barnet

Kom ner på golvet med knäna lite ifrån varandra och slappna av i överkroppen. Sänk försiktigt ner huvud och nacke mot mattan. För armarna till sidan av din kropp och vila dina händer på fötterna. Ta några djupa andetag och försök slappna av, försök att med varje andetag sjunka lite djupare ner mot golvet.

 

Hoppas att övningarna ovan har givit dig energi och att du känner dig starkare med en ökad flexibilitet i din kropp!

-Mia

Bli först med att kommentera inlägget