Håll dig social…online!

16.3.2020

Hela Still Active bygger på att vara social och träffa andra människor – gamla vänner eller nya likasinnade. Vi tror att vara social och träffa andra har en otrolig vikt på ens hälsa och immunförsvar – det är ju därför vi skapade tjänsten.

Men, under dessa oroliga tider är det bäst att vara på den säkra sidan.

Rådet vi då kan ge är att hålla er inne så mycket som möjligt, gå gärna på 15min promenader varje dag med 1-2m distans till andra och handla i butikerna när det är mindre människor.

Men den sociala biten då? Ska vi släppa den helt?

Studier visar att ett aktivt socialt liv är bra för din hälsa. Att hålla sig social kan öka immunförsvaret, minska fysisk smärta och sänka blodtrycket. Att hålla sig aktiv och stimulera hjärnan med olika aktiviteter, tillsammans med social interaktion, hjälper dig att förbättra sinnets tillstånd betydligt.

Därför uppmanar vi er att hålla er sociala… fast online.

Ett tips såklart är att ladda ner Still Active-appen. Istället för att fokusera på aktiviteterna kan du nu fokusera på den sociala biten. Skriv i intressegrupper eller direkt till andra medlemmar. Starta konversationer – vi gissar på att de flesta söker social kontakt, var inte blyg.

Vad kan man skriva i intressegrupperna?

  • Skapa en virtuell bokcirkel. Skriv i intressegruppen ”Bokklubb” och fråga om någon vill starta en e-bokklubb. Ni väljer bok, kan välja att prata om den via appen eller via telefon.
  • Tipsa om filmer du har sett nu hemma i gruppen ”Film & Bio” – roligare att diskutera tillsammans. Eller starta en e-filmklubb där ni väljer filmer och sen diskuterar.
  • Tipsa om dina favoritrecept i ”Bakning & sötsaker” eller ”Matlagning”. Kanske några bra recept nu när man är hemma länge?
  • … i princip allt! Ingen störs sig av fler kommentarer och frågor nu när vi måste spendera mer tid hemma. Tillsammans gör vi livet lite mer intressant 🙂

Ett annat tips är att ladda ner spel till mobilen – ”Wordfeud” (alfabet där du spelar mot vänner eller andra), Korsord (allt from SVDs app till ”Korsord” på svenska) eller trivia spel som ”QuizKamp”. Anledningen varför jag rekommenderar just dessa är för att de har chatt-funktioner som gör att spelen blir lite mer interaktiva för spelarna. Annars finns det massor som CandyCrush och WordCollect.

Tag hand om varandra nu – om det är något som jag tycker är bra med Coronaviruset är att jag har sett så mycket godhet från vänner och grannar, folk som verkligen sträcker ut sin hand för att hjälpa varandra.

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play