Hälso- Helen presenterar sig med chokladbollar

22.3.2019

Att ha god hälsa kan definieras på många olika sätt. Vi definierar det på samma sätt som världshälsoorganisationen (WHO); ett tillstånd av fullständigt välbefinnande socialt, fysiskt och psykiskt! Alltså inte bara att vara fri från sjukdom! Att må bra handlar om att ta hand om sig själv, både genom att träna och äta rätt men också att vila och leva gott! Att röra på sig är viktigt, men man måste också kunna unna sig chokladbollar då och då!

Ofta är det svårt att själv hitta balansen, framförallt är det svårt att veta hur man börjar… Därför är vi oerhört glada och stolta att vi nu kan presentera vår nya bloggare Hälso-Helen! Helen är hälsocoach och kommer att dela sina tips och inspirera till att må så bra du bara kan! Här kommer du hitta bland annat energigivande recept, hälsosam bakning samt tips på hur du förbättrar alltifrån kosten till återhämtningen! Vill du se mer av Helen kan hittar du hennes hemsida genom att klicka här!

Vi välkomnar henne varmt och Hälso-Helen bjuder på ett av sina favoritrecept, nämligen sockerfria chokladbollar!

Sockerfria chokladbollar

Supergoda chokladbollar utan socker och nötter

För tre år sedan ställde jag om mitt liv, jag slutade nämligen äta socker! Trots det är en av mina största passioner att laga mat, och kanske framförallt att baka! Eftersom det ofta känns omöjligt att lyckas med goda bakverk utan socker vill jag sprida min kunskap vidare. För den som vill komma igång och baka sockerfritt kan jag verkligen rekommendera att börja baka dessa chokladbollar. De går lika snabbt som att baka vanliga och dessa kan du dessutom äta med gott samvete. Visst är det bra?

Jag har ofta nötter som grund i mina chokladbollar. Men det är faktiskt en av utmaningarna när det kommer till att baka sockerfritt, ofta är basen gjord just på nötter och det är det många som inte tål! Det är då dessa chokladbollar är perfekta! De passar utmärkt som fredags eller lördagsmys i soffan, på barnbarnens skolutflykt, som extra energi på eftermiddagen när blodsockret går ner eller att fylla på med vid träning . Jag har till och med tagit med dem som biomys istället för popcorn och det funkar utmärkt!

DETTA BEHÖVER DU

Matberedare eller stavmixer (jag använder matberedare)
2 dl havregryn
8 st färska dadlar utan kärnor
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
1/2 dl kokosflingor (kan uteslutas)
3 msk kokosolja
1 nypa salt
Kokosflingor att rulla i

GÖR SÅHÄR
Häll i alla ingredienserna i matberedaren, tryck på start och kör tills du får en jämn smet. Rulla de nästan färdiga chokladbollarna i kokosflingor, provsmaka och förvara dem i kylen (om det blir några kvar förstås).

Hoppas du gillar mitt recept och att det hjälper dig att göra lite mer medvetna val. Kom ihåg att det inte handlar om allt eller inget, utan att våga testa nya saker och med små steg börja få in bra val i vardagen. Det är en balans som går att finna även där! Lite nya recept har aldrig skadat! Lycka till med bakningen!

Vill du läsa mer om mig hittar du mina tips genom att klicka här!

Och om du vill komma i kontakt direkt med mig eller se mer utav min hälsocoaching – Klicka här

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play