Signes rödbetshummus – enkelt, färgglatt och fyllt av härliga smaker!

22.9.2018

Jag älskar att bjuda hem vänner på middagar och försöker alltid att hitta nya recept att bjuda på. Så fort jag upptäckte rödbetshummus har det blivit en klassisk go-to-förrätt och nu gör jag den alltid när vänner kommer över! Det finns över hundra olika recept online så det är lätt att variera sig. Här kommer mitt – det är perfekt för dig som inte har så mycket tid och som dessutom gillar att förbereda allt i förväg och även älskar hummus!

Skriv jättegärna i kommentarsfältet om du har några tips på hur jag kan förbättra receptet! Tillsammans skapar vi den bästa rödbetshummusen 💪 !

Vad kan man använda en röbetshummus till?

Förrätt – dipp till råa grönsaker, tortillachips eller Maneesh (Flatbread från mellanöstern)

Sås till huvudrätten – perfekt till lax och  chèvre!

Lägg resterna i en wrap, på mackan eller kanske på riskakan!

💙Signes Röbetshummus (RECEPT)💙

Tid:15min med färdigkokta rödbetor, 45min om du kokar rödbetorna först!

Ingredienser:

  • Rödbetor 4st
    • Du kan använda kokta rödbetor. Antingen kan du koka dem själv ca 35min eller så kan man köpa färdigkokta betor som är vakuumförpackade – finns i kylskåpen vid grönsakerna i livsmedelsbutikerna.
    • Du kan också använda råa rödbetor! Skala och tärna – det behövs mer tid i matberedaren men ger en jordnära smak och behåller alla vitaminer som finns i betorna!
  • Kikärtor 1 burk  – häll av spadet skäls och låt kikärtorna rinna av väl
  • Tahini 2 msk
  • Citronjuice 5 msk
  • Vitlöksklyfta 1 hackad
  • Kummin 1 msk (mald)
  • Cayennepeppar 1 msk (ta så mycket som du tycker om!)
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • Olivolja– jag brukar hälla så mycket så att hummusen får en slät struktur, ca 1dl.

Metod:

  1. Koka betorna om du köpte råa och vill ha kokta. Du kan även använda råa betor om du är stressad och har du mer tid kan du laga dem i ugnen först! Skär betorna i 2-3cm stora bitar och lägg sedan i matberedaren tills att konsistensen är slät.
  2. Skölj kikärtorna och häll av allt vatten, lägg sedan i matberedaren och mixa dem tillsammans med betorna.
  3. Häll i tahinin och citronsaften i blandningen, följt av kryddorna och vitlöken.
  4. Sätt på matberedaren och häll successivt i olivoljan.
  5. Smaksätt med salt, peppar och kanske mer Cayennepeppar!
  6. Voila! Din rödbetshummus är nu helt färdig!

Tips: du kan bevara hummusen i kylen 3-5 dagar!

Still Active Rödbetshummus Signe Stockholm 2

Hoppas att ni gillar det här färgglada och enkla receptet! Kommentera gärna hur du brukar göra eller om du har du några tips på hur den kan bli ÄNNU BÄTTRE? 😁

Om du är intresserad av att lära dig mer om olika smaker, mat och dryck har vi flera olika aktiviteter som säkert skulle passa dig. Klicka HÄR för att läsa mer!

Ha en härlig helg med vänner och familj!

💙 Signe

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play