Damernas blogg: Som att göra lumpen

20.4.2020

Tar den här tiden av icke självvald isolering som en mental och fysisk träning. Ungefär som jag hört män i alla tider tala om sin tid i lumpen. De berättar att de tagit vara på året som de tvingats in i och att se det som ett träningspass. För att sedan när det är dax för muck komma ut som en förhoppningsvis starkare människa, mentalt och fysiskt.

Ungefär så tänker jag i dessa coronatider. I stället för att se det som ett förlorat år. Som det förstås är, om man tänker på allt hemskt som händer, och att vi inte får träffa våra nära och kära. Men om vi kan göra något av tiden, för att klara av isoleringen – varför inte träna det mentala och fysiska jag.

Mitt lumpen får bestå i att lära mig meditera och hålla kroppen igång, så den orkar bära mig varje dag. 

Vad är ditt lumpen?

/Annika

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play