Vem är Annika i podcasten ”Par i damer”?

20.4.2020

I november 2019 släpptes första avsnittet av Par i Damer – en podcast med Kerstin och Annika som snickesnackar livet som nyblivna pensionärer i dagens samhälle. Från högt till lågt! De pratar om allt från intressen till aktiviteter och allt otippat där emellan.

Still Active hoppade snabbt in som producent och huvudsponsor till podden. Par i Damer sprider verkligen Still Active-andan: härlig och positiv energi – med lite svordomar hit och dit.

Men vem är Annika som pratar varje veckan bakom micken?


Annika berättar…

Allt är möjligt, arbetslivet har tagit slut. Men inte livet … Ett nytt kapitel har påbörjats. Livet som pensionär. Å hur ska det levas? En sak stod klart direkt. Jag får inte bli någon soffpotatis – åtminstone inte hela tiden. Älskar att slänga mig ner i soffan å kolla en serie på tv eller med en god bok. Men … inte för länge. Träna – yoga, dans och ibland också på gym. Allt för att kroppen ska orka, ges en chans att bära mig i framtiden oxå. Inget kommer av sig självt och inget kan man ta för givet. 

Sen måste vi ha kul också. Det är upp till mig, att se på min egen inställning. Hur kul det blir beror mycket på mig själv. Vad jag väljer. Å nu har vi valt, min bästis Kerstin och jag att börja podda. Hur kunde det bli möjligt? Allt kommer när det ska å vi kom i kontakt med Signe på Still Active. Bitarna föll på plats och vi var i gång. Podd, facebook, Instagram å nu blogg.

Vad vill vi med det? Förutom att vi gillar att snicke/snacka med varandra, så kände vi att varför inte göra det med fler som befinner sig i livet ungefär där vi är. 
En härlig tid, helt enkelt. Som att vara tonåring på nytt. Men med skillnaden att ingen säger till mig när jag ska vara hemma eller gå ut. Vad jag ska äta, eller göra. Jag bestämmer själv.

Mina tre barn är vuxna, en flicka och två pojkar. Det är en ynnest att få åka och hälsa på dem, att få hänga med dem, de är det dyraste, vackraste jag har, sedan också barnbarnen som kommer, Tacksamhet.

Min resa i livet började i Dalarna. Flyttade till Stockholm som 13-åring. Å Stockholm har blivit ”min stad”. Älskar blandningen av allt vatten som omger staden och asfalten.
Som barn och tonåring var största intresset att hänga o klänga i det man kunde på lekplatser och annat. Musik och dans ett annat stort intresse.
När popen kom så drabbade den mig rakt in i hjärtat. Beatles, Hepstars, Ola and the Janglers osv osv 60-talet är fortfarande omgivet av en skimmer, för mig. Det är som i går när jag fick följa med pappa när han köpte första transistorradion å ur den strömmade ”Hej hej Paula” då ramlade jag nästan ihop. Som sagt drabbad.

Företagsamma kvinnor har jag växt upp med, mamma, som jag så hemskt och så sorgligt nog miste i tonåren, mina två systrar, och moster.
Nu är det i alla fall roligt att komma igång med allt detta och ännu roligare om vi får höra av er som läser eller lyssnar på vår podd.
Inget är för stort och inget är för litet, som en ”yogafröken” brukar säga. Se det stora i det lilla och det lilla i det stora. Det är ungefär så jag ser det, och som lägger grund till mina inlägg. 

/ Annika

Bli först med att kommentera inlägget

Ladda ned på Google Play