Still Active provar på: Föreställning på Improvisation & Co!

9.4.2018

Äntligen var det dags för oss att få besöka ytterligare en ny samarbetspartner: Improvisation & Co!  Det fantastiska teamet bakom Improvisation & Co ordnar både kurser för alla nivåer, och populära föreställningar. Just denna kväll hade vi biljetter till föreställningen “Parmiddag”. Då ingen av oss från Still Active varit på improvisationsteater innan var vi nästan lite nervösa – vad ska man egentligen förvänta sig? och hur i hela friden ska de kunna spela närmare 2h teater, helt utan manus?

Still Active styrde kosan mot Hagagatan 48 och innan föreställningen började köpte vi oss varsitt glas vin och snacks från baren som finns i anslutning till scenen. Salongen är intim och publiken sitter nära scenen vid små restaurangbord.

Improvisation & Co beskriver föreställningen ”Parmiddag”

“Hemmet är nystädat, plockat och pyntat och ännu en gång har värdparet lyckats få till den perfekta stämningen med den där alldeles särskilda Ernstkänslan av mysigt, snyggt och festligt. Samtidigt som förberedelserna inför parmiddagen pågått, har grusade planer, oplockade gäss och krackelerande förhoppningar puttrat som ett långkok i grytan. Nu får vi främmande för det är vår tur och det kommer att bli trevligt! Jättetrevligt!”

Improvisation & Co Still Active

Två skådespelare från Improvisation & Co, och två inlånade erfarna improvisatörer spelade kvällens föreställning. Innan det drog igång presenterade Lotti och Robert som äger Improvisation & Co konceptet, och klargjorde att ingen i publiken ska upp på scenen (puh!). Sedan frågade skådespelarna publiken vad de har för idé om en parmiddag.

Vad pratar man om? Hur är stämningen? Vad känner paren inför varandra? Har personerna arbeten?  Känner de varandra?

Improvisation & Co Still Active

Svaren på dessa frågor byggde sammanhanget, och efter bara några minuters input från publiken körde föreställningen igång. Vi gapade och skrattade om vartannat: skådespelarna spelade en fantastiskt rolig föreställning HELT utan manus! I och med att varje föreställning styrs av vad publiken ger för idéer i början, blir varje kväll unik.

Vi var så otroligt imponerade av deras förmåga att kunna hålla en dialog och ta handlingen framåt bara genom improvisation, och skrattade så att vi höll på att trilla av stolen! Föreställningen tog massor av oväntade vändningar, den ena mer otippad än den andra. Det var riktigt fascinerande att se hur skådespelarna lyssnade in varandra, och byggde berättelsen tillsammans.

Improvisation & Co Still Active

Efter 2h föreställning med en kort paus inkluderat gick vi från att aldrig ha sett improvisationsteater till att nu vara helt sålda! Vi vill gärna gå på fler föreställningar och kan till och med våga oss på att prova själva, eftersom det verkar så oerhört befriande och kul!

Tycker du också att spela improvisationsteater låter som en rolig sak, men undrar om du verkligen skulle våga?

Då är en prova-på timme med Lotti helt rätt för dig (50:-)! Under prova-på timmen, som är enbart för Still Active-medlemmar, får du prova lekfulla övningar. Dessa introducerar dig för de grundläggande elementen: fantasi, spontanitet, samarbete och kommunikation. Öva på att släppa på hämningar och stärka ditt självförtroende. Du behöver ingen som helst teatererfarenhet utan alla är där för att prova på någonting nytt tillsammans!

Är du redan helt såld? Då rekommenderar vi starkt Improvisation & Co’s Helgkurs för nybörjare, eller en 5 ggr nybörjarkurs för Still Active-medlemmar – Klicka på dem för att boka.

Värt att tänka på innan du går på en föreställning:

  • Om ni kommer ett större sällskap till en föreställning, var där i god tid så att ni får ett bord tillsammans
  • Det finns gott om snacks (oliver, chips, ostbollar, choklad) och dryck (öl, vin, bubbel, alkoholfritt) till försäljning till mycket bra priser – både innan föreställningen och i pausen
  • Vill du äta middag på plats kan man få varm mat (soppa + bröd) i pausen, men se då till att beställa det innan föreställningen börjar.
  • Den enda vägen ned till scenen är via en trappa, det blir mycket svårt med rullstol!
  • Hagagatan 48 ligger ca 800 meter från Odenplans tunnelbane- och pendeltågsstation
  • Bussar i närheten: 57 till Frejgatan, 507 till Vanadisvägen, 2 eller 515 till Sveaplan.

Stort tack Improvisation & Co för en fantastiskt rolig kväll!

Vill du också gå på improvisationsföreställning? Klicka HÄR för att boka din plats!

— Sofie

Bli först med att kommentera inlägget